Clas Ohlson Oy – Henkilötietojen käsittely tuotteiden vuokraamisen yhteydessä

Yleistä

Tässä osiossa kerromme, miten käsittelemme henkilötietojasi tuotteiden vuokraamisen yhteydessä.Lisätietoja henkilötietojen käsittelystä on verkkosivujemme kohdassa ”Tietosuojaseloste Club Clas -jäsenille”.

Kuka on rekisterinpitäjä?

Clas Ohlson Oy (y-tunnus 1765891-7) ja Clas Ohlson AB (publ) (ruotsalainen yhtiötunnus 556035-8672) ovat yhdessä tuotteiden vuokraamisen ja siihen liittyvän asiakaspalvelun yhteydessä käsiteltävien henkilötietojesi rekisterinpitäjiä.

Mitä tietoja keräämme ja käsittelemme?

Käsittelemme henkilötietoja, jotka olet antanut meille vuokratessasi tuotteen. Näitä tietoja ovat nimesi, osoitteesi, puhelinnumerosi, sähköpostiosoitteesi, syntymäaikasi sekä tiedot varatusta tuotteesta ja varausajankohta. Jos olet jonkin kanta-asiakasohjelmamme jäsen tai jos olet rekisteröitynyt verkkokauppamme asiakkaaksi, voimme käsitellä myös muita tietoja. Näitä tietoja ovat esimerkiksi kuitti- ja takuukopiot kyseisen kanta-asiakasohjelman ehdoissa ja tietosuojaselosteessa ilmoitetun mukaisesti. Käsittelemme myös niitä henkilötietoja, jotka ilmoitat meille ottaessasi yhteyttä asiakaspalveluumme varaukseesi liittyvässä asiassa.

Mikä on henkilötietojen käsittelyn tarkoitus?

Käsittelemme henkilötietojasi tuotteiden vuokraamista koskevaa varaustasi ja siihen liittyvää asiakaspalvelua varten. Lisäksi käsittelemme henkilötietojasi seuraaviin tarkoituksiin:

1. varauksesi hallinnoimiseen, vuokratun tuotteen noutamiseen ja palauttamiseen sekä tuotevuokran maksamiseen

2. tilausvahvistuksen lähettämiseen ja muiden varaustasi koskevien ilmoitusten lähettämiseen

3. tuotteiden vuokraamista koskevien valitusten ja tukipyyntöjen käsittelemiseen

4. tuotevuokrien laskutukseen ja maksujen perintään

5. muuhun yhteydenpitoon kanssasi, kun vastaamme asiakaspalveluun tai muihin digitaalisiin kanaviin (sosiaalinen media mukaan luettuna) tuleviin tiedusteluihin

6. tuotteen vuokraamista koskevan palautepyynnön lähettämiseen sinulle vuokraamisen jälkeen.

Tietosuojaselosteessamme kerrotaan tarkemmin siitä, miten käsittelemme henkilötietojasi muulloin kuin tuotteiden vuokraamisen yhteydessä, kuten kanta-asiakasohjelmien yhteydessä.

Mikä on käsittelyn oikeudellinen perusta?

Henkilötietojesi käsittelyn oikeudellinen perusta on edellisen kappaleen (”Mikä on henkilötietojen käsittelyn tarkoitus?”) kohtien 1–4 osalta se, että voimme täyttää Clas Ohlsonin kanssa tuotteen vuokraamisen yhteydessä tekemäsi sopimuksen. Jos et ilmoita meille tarvittavia henkilötietoja, emme valitettavasti voi vuokrata tuotetta sinulle.

Henkilötietojesi käsittelyn oikeudellinen perusta on edellisen kappaleen (”Mikä on henkilötietojen käsittelyn tarkoitus?”) kohtien 5–6 osalta se, että käsittely on välttämätöntä oikeutettuja etujamme koskeviin tarkoituksiin. Tämä tarkoittaa, että etumme, jonka perusteella käsittelemme henkilötietojasi yllä mainittuihin tarkoituksiin, on merkittävämpi kuin yksityisyyden loukkaus, joka käsittelystä sinulle aiheutuu. Tämä arvio perustuu erityisesti siihen, että henkilötietojen käsittely on mielestämme sinun etusi mukaista.

Kuinka kauan henkilötietojasi säilytetään?

Jos et ole rekisteröitynyt verkkokaupan asiakas tai Club Clas -jäsen, tiedot poistetaan viimeistään 90 päivän kuluttua siitä, kun toimeksiantomme on suoritettu loppuun, ellei lainsäädäntö (kuten ostotositteeseen tai laskuun sovellettava kirjanpitolaki) edellytä pidempää säilytysaikaa.

Jos olet rekisteröitynyt verkkokaupan asiakas tai Club Clas -jäsen, voimme tallentaa antamasi henkilötiedot, jotta voimme auttaa sinua nopeammin ottaessasi meihin yhteyttä myöhemmin. Tämä merkitsee muun muassa sitä, että asiakkaana saat apua kuittien säilyttämisessä ja niihin liittyviin ostoehtoihin ja takuisiin sekä aiempiin reklamaatioihin ja korjauksiin liittyvissä asioissa. Tämän kaiken tavoitteena on se, että voimme antaa mahdollisimman hyödyllisiä vastauksia kysymyksiisi. Tietoja voidaan säilyttää niin kauan kuin olet jäsen tai rekisteröitynyt verkkokaupan asiakas. Lisätietoa on saatavilla kunkin kanta-asiakasohjelman ehdoissa.

Mitä oikeuksia sinulla on?

Sinulla on oikeus vaatia kopio kaikista käsittelemistämme sinua koskevista henkilötiedoista sekä oikeus saada henkilötietosi jäsennellyssä, yleisesti käytetyssä ja koneellisesti luettavassa muodossa ja siirtää nämä tiedot toiselle rekisterinpitäjälle (ns. tietojen siirrettävyys). Sinulla on myös oikeus vaatia henkilötietojen oikaisemista tai poistamista sekä oikeus vaatia sinua koskevien henkilötietojen käsittelyn rajoittamista.

Lisäksi sinulla on oikeus vastustaa henkilötietojesi käsittelyä henkilökohtaiseen erityiseen tilanteeseesi liittyvällä perusteella, jos henkilötietojen käsittely perustuu oikeutettuun etuun (ks. edellä kappale ”Mikä on käsittelyn oikeudellinen perusta?”). Sinulla on myös oikeus kieltää suoramarkkinointi.

Jos olemme mielestäsi käsitelleet henkilötietojasi virheellisesti, sinulla on oikeus tehdä valitus Tietosuojavaltuutetun toimistoon (lisätietoja on osoitteessa www.tietosuoja.fi).

Jaammeko henkilötietojasi muiden osapuolten kanssa?

Jaamme henkilötietoja rikosten selvittämiseksi tai muissa lain vaatimissa tilanteissa poliisille ja muille viranomaisille. Jaettavia henkilötietoja ovat muun muassa vuokraushistoriaa koskevat tiedot.

Jos käytät maksamiseen maksukorttia, emme tallenna järjestelmiimme maksukorttia koskevia tietoja tai kortin numeroa. Maksutapahtuma tapahtuu sinun ja maksukorttisi tarjoajan välillä palveluntarjoajamme kautta.

Vuokrattuasi tuotteen voimme jakaa henkilötietosi yhteistyökumppanillemme, jotta voimme pyytää palautetta (arvostelua) vuokratusta tuotteesta.

Lisätietoja

Lisätietoja siitä, miten käsittelemme henkilötietojasi, on saatavilla Clas Ohlsonin tietosuojaselosteessa. Voit pyytää lisätietoja myös myymälähenkilökunnaltamme tai ottaa yhteyttä asiakaspalveluumme. Asiakaspalvelun yhteystiedot ovat:

Clas Ohlson Oy
 osoite: Kaivokatu 10 B, 00100 Helsinki
puh. 0800-411 171
sähköposti: asiakaspalvelu@clasohlson.fi

Clas Ohlson AB
 osoite: 793 85, Insjön, Sverige
puh. +46 247 445 00
sähköposti: kundservice@clasohlson.se

Voit myös lähettää sähköpostia suoraan konsernin tietosuojavastaavalle osoitteeseen privacy@clasohlson.se.